#tuniak#cestoviny#polnysalat#babyspinach#tymian
Ďalší recept ktorý nezaberie viac ako 20 minút prípravy. Ak ste milovník tuniaka tak hor sa do prípravy :)
Čo potrebujeme ?
- 2krát konzerva tuniaka
- korenie rozmarín
- olivový olej
- 1 cibuľa
- cestoviny (špaldové)
- kečup
šalát
- poľný šalát
- cherry paradajky
- olivy
- 1 mozarella
- uhorka
- červená kapusta
- olivový olej
- biely jogurt/majonéza (2 čajové lyžičky)
Začneme cestovinami...
Do väčšieho hrnca dáme variť cestoviny do vopred osolenej vody s kvapkou oleja. Potom na panvici pražíme cibuľku do zlatista. Pridáme tuniaka z konzervy (prebytočný olej vylejeme do umývadla). A teraz tá najlepšia časť = korenie tymián (nešetríme). Potom môžme primiešať aj 1 PL kečupu podľa chuti a necháme 15 minút dusiť vo vlastnej šťave. Na záver túto zmes zmiešame s cestovinami a môžme pridať aj na malé kocky pokrájanú mozarellu.
Šalát ako príloha
Poľný šalát premyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Rovnako cherry paradajky, červený šalát a olivy. Uhorku môžme nastrúhať na jemno a pridáme k základu. Ďalej pridáme hrach alebo kukuricu, podľa toho čo nájdeme doma. Nalejme 1 ČL olivového oleja a 2 ČL bieleho jogurtu/majonézy. Poriadne premiešame a podávame !
0 komentárov:
Zverejnenie komentára